Karoli Gaspar University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Fapte

Universitatea Károli Gáspár a fost fondată de Biserica Reformată din Ungaria . Acest fapt se reflectă în denumirea oficială a instituției: Universitatea Károli Gáspár din Biserica Reformată din Ungaria.

Universitatea a primit numele de Károli Gáspár, pastorul calvinist, care a pregătit prima traducere maghiară completă a Bibliei în 1590.

Universitatea a fost înființată în prezent din 1993, dar istoria sa se află în 1839.

Pe lângă Budapesta și Nagykőrös, unde se află cele două campusuri principale, Universitatea Károli Gáspár oferă cursuri în țările vecine: în Târgu Mureș / Marosvásárhely și Ilieni / Ilyefalva (ambele în România), precum și în Berehove / Beregszász (Ucraina) și în Levice / Léva (Slovacia) în cooperare cu instituțiile locale de învățământ superior.

numere

peste 7600 de studenți înscriși la anul universitar 2017/18 la Universitate,

care cuprinde următoarele 5 facultăți:

  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Științe Umane și Științe Sociale
  • Facultatea de Teologie
  • Facultatea de formare a cadrelor didactice
  • Facultatea de Studii Sociale și Științele Sănătății.

Aproximativ 50 de departamente aparțin în total celor patru facultăți.

Există 528 de membri ai personalului academic care predă la 38 (BA, MA, un ciclu) programe de grad.

Bun venit rectorului

Predecesorul legal al Universității noastre a fost Academia Teologică Reformată din Budapesta, fondată în 1855 și acordată statutul de Universitate de către Parlamentul Ungariei în 1990. În 1993, Adunarea Generală a Bisericii Reformate din Ungaria a luat decizia de a înființa o universitate cuprinzând o gamă largă a facultăților și această decizie a fost aprobată ulterior în anul 21 septembrie de Parlamentul Republicii Ungaria. Prin crearea Universității Károli Gáspár, Biserica Reformată din Ungaria a îndeplinit scopurile înaintașilor săi. Universitatea noastră, în spiritul universitas scientiarum, își propune să ridice statutul de Biserică, ci și al națiunii, prin activitatea sa educativă, didactică și academică.

„Fără cunoștință, poporul meu va pieri!” - așa a fost strigătul profeților Vechiului Testament și al reformatorilor din predicile lor. Este imposibil să ne imaginăm efectul pe care legiunile cercetătorilor universitari rătăciți cu credințe reformate, care s-au îndreptat spre Elveția, Olanda, Germania, Scoția și mai târziu America de Nord, au avut asupra Bisericii reformate și asupra culturii maghiare. Spiritul protestantismului maghiar este întruchipat în persoane precum Gáspár Károli, Gáspár Heltai, Albert Szenczi Molnar, Bálint Kocsi Csergő, János Apáczai Csere, Sándor Kőrösi Csoma, Bolyais, și mai recent, László Ravasz, Ista, Sávóváv, Sávóv, Sávóv, Sávóv, Sávóvá, Istóvóv Endre Gyökössy, printre altele. Școlile și universitățile protestante au traversat veacurile calea pentru cultura reformată și maghiară. Vor continua să facă acest lucru în viitor.

Angajamentul Universității Károli Gáspár este de a continua tradițiile distincte ale Colegiilor Reformate din Sárospatak, Pápa, Debrecen, Kolozsvár și Nagyenyed. Pe lângă educația miniștrilor religiei, în scopul cercetării academice, formarea pentru funcția de conferențiar și pentru gradul de doctor în filozofie și acordarea diplomelor, obiectivele și obiectivele sale sunt furnizarea universității - și a colegiului - nivelul de educație de bază în mai multe domenii și ramuri ale bursei și să fie capabil să efectueze cercetări academice, în conformitate cu tradițiile menționate mai sus și în spiritul Reformei.

Dumnezeu să binecuvânteze această instituție veche de peste 160 de ani. Cerem acest lucru în speranța că va putea îndeplini misiunea menționată mai sus în deceniile următoare.

Prof. Dr. József Zsengellér
Rector

Declarația de misiune

În spiritul Cuvântului biblic, misiunea Universității este de a educa tinerii care pretind în mod conștient moralele și valorile spirituale ale creștinismului și de a instrui profesioniști cu cunoștințe actualizate pentru binele națiunii, pentru a-i servi pe maghiarii care trăiesc în Ungaria și în afara granițelor noastre, deopotrivă, sistemul reformat al instituțiilor și al comunităților reformate. Mai mult, misiunea Universității este de a încuraja cooperarea academică și socială a comunităților protestante din Europa prin ajutorul unui centru din Ungaria și creșterea participării membrilor comunității reformate maghiare la viața intelectuală și academică. Prin toate acestea, Universitatea contribuie la îndeplinirea misiunii sociale creștine a Bisericii Reformate Maghiare.

Viață de student

La nivel universitar, studenții Universității Károli Gáspár sunt reprezentate de Uniunea Studenților (EHÖK) . Responsabilitățile Uniunii Studenților includ asistența în comunicarea dintre studenții înscriși și Universitate, reprezentând interesele studenților în materie de învățământ superior și academic, precum și la organizații regionale și naționale. EHÖK trebuie să coordoneze și activitatea Sindicatelor Studențești a Facultăților și are și membru în organizații studențești internaționale.

Universitatea Károli Gáspár are o viață de student foarte activă și în curs de dezvoltare. Uniunea Studenților organizează și oferă o gamă largă de programe culturale și profesionale pentru studenți. Uniunea studenților încurajează pe toți să se întâlnească cu profesorii și colegii de școală din afara universității, să facă noi relații de prietenie și să stabilească noi contacte.

Zilele comunitare Károli se organizează în fiecare semestru înainte de pauzele de toamnă și primăvară. În aceste ocazii sunt organizate o serie de prelegeri pentru studenți, legate de domeniul lor de studii și profesiile viitoare, susținute de profesorii lor sau profesioniști recunoscuți din domeniile lor. De exemplu, studenții la drept au ocazia să participe la prezentările susținute de judecători, avocați sau procurori care introduc cursul carierei lor. Ultima zi a evenimentului este Ziua Sporturilor, unde participanții pot juca fotbal, handbal, baschet, volei sau încerca zumba. Elevii mai curajoși se pot alătura chiar și unei bătălii de paintball.

Studenții universității pot participa la o gamă largă de echipe de sport amatori, la nivel de futsal, baschet, handbal, volei sau waterpolo. Aceste echipe joacă în campionate de amatori organizate între alte universități și colegii. Oportunitatea de a vă alătura este deschisă tuturor, chiar și pentru începători absoluti. În afară de activitățile sportive, elevii au posibilitatea să învețe și dansul popular maghiar tradițional.

Facultatea de Teologie oferă numeroase programe spirituale pentru studenți, deoarece viața religioasă / spirituală activă este considerată importantă și încurajată la Universitate. La Ráday Student Residence Hall, grupurile de studiu biblic se organizează o dată în fiecare săptămână pentru ocupanți. Există și ocazii similare organizate de pastorul Universității. Facultatea în sine oferă și mai multe programe religioase, de exemplu există rugăciune colectivă la prânz în zilele săptămânii și există, de asemenea, diferite grupuri de rugăciune coordonate de studenții entuziaști ai Facultății.

Colegiul Bocskai István pentru Studii Avansate este o instituție autonomă cu standarde ridicate de pregătire profesională. Scopul său este de a oferi educație de înaltă calitate, de a sprijini studenți talentați și de a educa tineri intelectuali motivați profesional și ambițioși. Pentru atingerea acestor obiective, membrii Colegiului pentru Studii Avansate lucrează în două ateliere bazate pe domeniul lor de studii care sunt următoarele: drept public sau privat.

KAPSZLI este o organizație non-profit fondată în 2004. Membrii acesteia, care studiază Psihologia la Universitate, organizează și găzduiesc conferințe și evenimente pentru a introduce știința Psihologiei tuturor. În cadrul acestor prezentări, care sunt adesea susținute de profesioniști cunoscuți din domeniile lor, sunt discutate subiecte curente interesante și noi descoperiri în psihologie. Mai mult, KAPSZLI pregătește studenții pentru viața lor profesională viitoare.

În fiecare an, KAPSZLI organizează una dintre cele mai mari conferințe din Ungaria în domeniul Psihologiei, cu 40 de prelegeri și peste 20-30 de ateliere pe parcursul a 3 zile. Pe tot parcursul anului se țin prelegeri mai mici lunar. Pregătirile acestor prelegeri, inclusiv proiectarea paginilor web și afișelor, contactarea lectorilor, publicitatea, căutarea sponsorilor, sunt aranjate de membrii KAPSZLI, care lucrează în permanență la îmbunătățirea organizării lor.

Locații

Budapesta

Károli Gáspár Református Egyetem

Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Budapesta, Ungaria

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră