Universitatea „Danubius” este o institutie de invatamant superior non-profit, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant, acreditată prin Legea nr. 409/2002, care functionează in baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Legii invatamantului, Statutului Personalului Didactic si a propriei Carte, aprobata de Senatul Universitatii.

Avand la baza principiul "non-profit", Universitatea "Danubius" din Galati functioneaza in consens cu Constitutia si legile ce guverneaza invatamantul superior romanesc, propunandu-si sa pregateasca specialisti la nivelul de cunoastere si de performanta contemporane, sa promoveze forme si metode de educatie in concordanta cu progresele societatii omenesti actuale, dar si cu drepturile si libertatile omului.

Prin promovarea invatamantului particular se creeaza posibilitatea unei stari de concurenta, menite sa valorifice superior calitatile individuale si cele mai inalte cunostinte in domeniile studiate, degrevand statul de importante cheltuieli in legatura cu educarea initiala a tinerilor si, apoi, cu pregatirea continua a adultilor. Astfel, raportul dintre cererea si oferta de factor de munca se mentine la un nivel optim, fiindca atat cetateanul interesat de pregatirea sa, cat si institutiile de invatamant se adapteaza continuu la necesarul social de calificare si performanta. Pe de alta parte, directiile de dezvoltare economica, juridica, tehnica si culturala solicita si primesc necesarul de specialisti in mod dinamic si neingradit de cifre de scolarizare sau de specializari artificial impuse.

Universitatea „Danubius” asigura transparenta studiilor absolvite pentru angajatorii romani si straini si, totodata, mai multe sanse pe piata muncii, prin continutul complex al Suplimentului de Diploma, potrivit acordului de la Bologna, document redactat bilingv (in limbile romana si engleza), eliberat odata cu Diploma de studii universitare, in mod obligatoriu, incepand cu anul universitar 2005-2006.

Cadrele didactice care alcatuiesc corpul profesoral al Universitatii "Danubius" din Galati provin din elita centrelor universitare Iasi, Bucuresti si Galati, si sunt in totalitate doctori sau doctoranzi.

Facultatile universitatii asigura, ca facilitati, cursuri ale titularilor de discipline, servicii de biblioteca cu aproximativ 33000 de volume si peste 2000 de periodice, laboratoare de informatica, clinica juridica si economie, criminalistica, precum si conectare non stop la Internet, care poate fi accesat de toti studentii si cadrele didactice.

Conexiunile academice si de cercetare stiintifica ale Universitatii ”Danubius” acopera America de Nord, Europa și Asia si cunosc un trend continuu ascendent.

Universitatea ”Danubius” din Galati este o universitate europeana moderna, dinamica, de tip antreprenorial, perfect adaptata societatii contemporane.

Programs taught in:
Engleză
Română

Această școală oferă și:

LLM

Danubius University

Acest program de studiu are ca misiune întregirea pregătirii juridice dobândite prin studiile de licenţă cu pregătirea complementară în domeniul dreptului, oferind master ... [+]

Acest program de studiu are ca misiune întregirea pregătirii juridice dobândite prin studiile de licenţă cu pregătirea complementară în domeniul dreptului, oferind masteranzilor o oportunitate deosebită de a studia dreptul european într-un context interdisciplinar de drept, politică şi filosofie prin aprofundarea principiilor, politicilor și regulilor care stau la baza unui sistem juridic aflat încăîn plin proces de evoluție.

Obiectivele specifice ale acestui program de studiu vizează:

formarea şi perfecţionarea resurselor umane, înalt calificate în domeniul dreptului, în corelaţie cu cerinţele de integrare a României în Uniunea Europeană, prin creşterea calităţii instrucţiei, dezvoltarea cunoaşterii, aprofundarea, adaptarea, dezvoltarea şi perfecţionarea cunoştinţelor dobândite în timpul studiilor universitare de bază; formarea resurselor umane calificate în domeniul dreptului european şi politicilor europene; oportunitatea absolvenţilor acestui masterat de a se angaja în structurile instituţionale europene; iniţierea în practicile de derulare a contractelor comerciale internaţionale prin aprofundarea cunoştinţelor de drept european; cunoaşterea calităţii europene a produselor şi serviciilor, în vederea integrării în Uniunea Europeană; cunoaşterea stadiului de dezvoltare şi armonizare a sistemului de standarde naţionale, în conformitate cu cerinţele organismelor de standardizare europene şi internaţionale; iniţierea studenţilor în atragerea de resurse financiare europene şi promovarea participării la schimbul internaţional de valori. ... [-]
România Galați
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => România
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Galați
    )

)
1
Full-time
3 semestre
Campus

Citiți mai multe în limba engleză

Universitatea Danubius din Galati

Universitatea Danubius din Galati
Address
Danubius University of Galati 3 Galati Blvd
800654 Galați, Galați, România
Website
Phone
+40 372 361 102